Nicole Caris pakt zilver in Sentower Park, ook Pals, Kersten en Vestjens scoren

Nicole Caris pakt zilver in Sentower Park, ook Pals, Kersten en Vestjens scoren

In de Longines Rankingproef van het Sentower Park heeft de Ier Richard Howley met Seahorse Z (Scendix) de grootste overwinning van de dag gegrepen. Freek Vestjens werd zevende, Nicole Caris greep eerder de tweede plaats in de CSI* 1,30m. 

QUICK RESULT 1,45m

1. Richard Howley - Seahorse Z
2. Lily Tootill - Ulysses NZPH
3. Gilles Dunon - Fou de Toi vd Keihoeve


Howley won in 32,75 seconden met de tienjarige Seahorse Z, daarmee was hij bijna twee seconden sneller dan de Nieuw-Zeelandse Tootill. Zij rekende op Ulysses NZPH (Cabdulla du Tillard) voor haar tweede plaats. Daarna was thuisruiter Gilles Dunon aan zet. In het zadel van de veertienjarige Fou de Toi vd Keihoeve (Toulon) werd hij derde in 35,01 seconden. Brecht Goossens en Goodwill (For Pleasure) werden vierde na een dubbel foutloze ronde, Shady Ghrayeb stuurde Taiwan du Landey (Flipper d'Elle) naar de vijfde plaats. 

Johnny Pals finishte als achtste met Captain Cooper (Cooper vd Heffinck). Niels Kersten en Dabelle (Nabab de Reve) grepen de tiende plaats.  

CSI* 1,30m

Gilles Nuytens en Elando CT (Diarado) konden de eerste plaats veroveren in de CSI* 1,30m voor de Belgen. Ze legden het parcours af in een snelle 61,82 seconden, nog geen seconde sneller dan Nicole Caris met Inolette (Calmiro). Lennerd Jochems en C'est Elle Z grepen de derde plaats. Mohammed Al Kumeiti en Ina vd Nieuwburghoeve (Nabab de Reve) kaapten de vierde plaats weg voor de VAE, John-Peter Daker en Sweet Candy (Heartbreaker) rondden de top vijf af voor de Britten. Freek Vestjens werd zevende, Johnny Pals negende. 

CSIYH* 5 yo & 6 yo

Nida vd Kransvijver bezorgde Sofia Westborg de eerste plaats in 65,01 seconden. Zo versloeg de Zweedse de Belg Maxime Harmegnies met de zesjarige Numero Uno-dochter Nouvelle Star. Rodrigo Almeida en Emeralds Dream (Emerald) deelden deze tweede plaats, Carina Tringolo Garbino stuurde Hikarno du Perreon (J Dream Boy du Perron) naar de vierde plaats. Sofia Westborg pakte ook de vijfde plaats met Harthago vh Bellehof (Ugano Sitte). 

Niels Kersten kon hier zesde worden met Chester (Chambers), met Amaretto Almoretto) werd hij zevende. 

Klik hier voor alle resultaten.