McLain Ward scoort Grand Prix winst in Wellington

McLain Ward scoort Grand Prix winst in Wellington

Het was een ware strijd der titanen met 40 van 's werelds beste combinaties aan de start in de CSI5* Grote Prijs van Wellington. Samen met de 11-jarige Noche de Ronda (Quintender) hield McLain Ward uiteindelijk de concurrentie achter zich.

"We hebben ons volledig gegeven, zowel Ronda als mezelf," vertelt McLain na afloop. "Ik denk dat we ergens het voordeel hadden vrij laat aan de start te komen. Op ons niveau als je na die ene combinatie kan starten die meestal de tijd bepaalt, heb je een voordeel. "

"Ronda is echt een droompaard. Ik heb de merrie samen in eigendom met Marilla van Beuren en Bob Russell. Per toeval hebben we haar door blessures van andere paarden pas echt ontdekt als toppaard, vorig jaar in Aken."

McLain wist de tijd van Kent Farrington met ruim twee seconden te verbeteren. Farrington volgt zo op het podium met de 14-jarige BWP-merrie, Gazelle (Kashmir van Schuttershof). De merrie komt uit de fokkerij van Werner Heuninckx en werd geboren als Gazelle ter Elzen. Het podium werd vervolledigd door Olympisch ruiter, Eric Lamaze met onder het zadel Chacco Kid (Chacco Blue).

Het paar werd opgevolgd door Nicole Shahinian-Simpson met Akuna Mattata (Quinar) terwijl Paris Sellon met Cassandra (Caressini L) de top vijf afwerkte.