Martin Fuchs: "Je doet dit niet alleen, dit is echt een team effort..."

Martin Fuchs: "Je doet dit niet alleen, dit is echt een team effort..."

Tot de laatste hindernis bleef het spannend in Rotterdam. Uiteindelijk kroonde de jonge springruiter, Martin Fuchs zich tot Europees kampioen met zijn vertrouwde Clooney. "Het leek er even op of ik zou tevreden moeten zijn met een zilveren medaille," vertelt Fuchs.

"Ben was in de leiding en ik had eerlijk nooit durven hopen voor hem te eindigen op het podium. Ben presteert zo schitterend op kampioenschappen en bewees het ook deze week in Rotterdam." vertelt de nieuwe Europese kampioen. "Ik had niet verwacht dat een pech fout mij alsnog het voordeel zou geven. Maar uiteindelijk ben ik super gelukkig! Die gouden medaille is waar we allemaal van dromen."

"Mijn kampioenschap begon niet super goed. Ik had één fout op de eerste dag. Dat was volledig mijn fout, ik nam iets teveel risico en Clooney kreeg het daarom moeilijk op de laatste combinatie. Maar gelukkig wisten we ons te herstellen. Hij (Clooney, nvdr.) sprong beter dag na dag. Zolang ik m'n job goed doe, lost Clooney de rest op..."

Het is een team sport

Fuchs blijft wel realistisch. "Ik heb een hele boel mensen die ik moet bedanken. Maar buiten mijn paard, zijn eigenaar (Luigi Baleri)en m'n familie zeker Sean Vard, mijn groom. Hij is gewoon fantastisch. Hij is al enkele jaren mijn vaste steun op wedstrijden. Helaas kon m'n vriendin, Paris er niet bij zijn. Ze stuurde me nog een bericht vanuit Californië.. "Maak je niet druk, je kan het aan en zal dit winnen." Ik lachte nog - don't jinx it..."