Marlon Modolo Zanotelli geniet van komst drie 'nieuwe' paarden

Marlon Modolo Zanotelli geniet van komst drie 'nieuwe' paarden

Het wordt een interessant nieuw jaar voor de Braziliaanse springruiter Marlon Modolo Zanotelli. Hij ziet maar liefst drie 'nieuwe' paarden aan zijn stallen toegevoegd worden. Het gaat daarbij om Icarus, Virtuose d'Eole en Sweet Tricia. 

Icarus (Douglas) is bepaald geen onbekende voor de ruiter. Eerder dit jaar verkocht de ruiter de elfjarige BWP hengst aan Luciana Diniz. Diniz kwam met de hengst aan de start in onder meer Kronenberg, Shanghai en Hamburg. Terwijl de hengst in eigendom bleef van Diniz, nam Karel Cox plaats in het zadel afgelopen juni. In de Grote Prijs van Knokke behaalde het tweetal een vijfde plaats. Deze Icarus werd gefokt door Luc Vandeburie.

Icarus zal voortaan opnieuw aan de start komen met Zanotelli en blijft voorlopig in eigendom van Diniz. Zanotelli zal de hengst uitbrengen op het hoogste niveau totdat deze wordt verkocht. 

De ruiter kan tevens voortaan rekenen op Sweet Tricia (Berlin) die onder het zadel liep bij Darragh Kenny. De door H. Nijborg gefokte KWPN merrie won met Kenny de Nations Cup finale in Barcelona afgelopen maand. Het tweetal won tevens op de Stephex Masters en in Knokke in de afgelopen maanden. 

Verder krijgt Zanotelli nog de beschikking over de merrie Virtuose d'Eole (Panama Tame) die werd uitgebracht door Charles Luyckx. Voor deze merrie heeft de ruiter hoge verwachtingen, wanneer ze eenmaal wat meer ervaring heeft opgedaan op het hoogste niveau. 

Afgelopen maand heeft Zanotelli zijn drie nieuwe paarden onder meer gestart in Kronenberg en in Bonheiden. 

Bron: Hippomundo