Maikel van der Vleuten wint Wereldbekermanche A Coruna

Maikel van der Vleuten wint Wereldbekermanche A Coruna

Maikel van der Vleuten wint de wereldbekermanche in A Coruna, Spanje.


QUICK RESULT

1. Maikel van der Vleuten - Beauville Z

2. Emanuele Gaudiano - Chalou

3. Pieter Clemens - Quintini

4. Zoe Conter - Davidoff de Lassus

5. Marc Houtzager - Sterrehof's Dante


 Maikel van der Vleuten wint met Beauville Z, een Zangersheide-ruin de proef na een spannende barrage. Hij gaat met de Bustique-zoon over de finishlijn in 36.94. Emanuele Gaudiano neemt de zilveren plak mee naar Italië. Met Chalou (v. Chacco-Blue) wordt er foutloos gefinished in 37.66.

Plaats drie en vier zijn voor België. Pieter Clemens kwam vrij laat van start in de barrage. Met Quintini (v. Quintender 2) zet hij een tijd neer van 37.72, hij blijft zo voor Zoe Conter met de BWP'er Davidoff de Lassus (v. Ugano Sitte). Marc Houtzager en Sterrehof's Dante (v. Canturano) zorgen voor een tweede top vijf-plaats voor Nederland. 

Philipp Weishaupt springt met Che Fantastica (v. Check In 2) naar een zesde plaats in 39.15. Hij wordt gevolgd door Denis Lynch met Rubens LS la Silla (v. Rebozo LS La Silla). Ook François Mathy Jr sprokkelt LR-ranking punten. Hij kwalificeerde zich met Uno de la Roque (v. Numero Uno) voor de barrage. Hun tijd van 39.82 is goed voor de achtste plaats. 

Op plaats negen vinden we Michael G Duffy terug met Lapuccino 2 (v. Livello). Zij springen een foutloze ronde in 39.95. 

Jessica Springsteen sluit tenslotte de top tien af. Met RMF Zecilie (v. Acolord) houdt ze de nul niet op het bord. Ze krijgt vier strafpunten en finisht in 40.81. 


Resultaten