Loodzware Rolex Grand Prix in Aken voor Kent Farrington, Maikel van der Vleuten en Verdi TN beste Nederlandse combinatie

De Rolex Grand Prix, onderdeel van de Rolex Grand Slam, was in Aken de zenuwslopende afsluiter van een week vol topsport. Er werd gestreden over twee ronden en nog een barrage voor de in totaal zeven foutloze combinaties. De strijd ging uiteindelijk tussen de Amerikaan Kent Farrington en de Duitser Daniel Deusser die het publiek liet juichen en stampen op de tribunes. Deusser moest uiteindelijk na een pracht van een foutloze ronde toch zijn meerdere erkennen in Farrington.

Quick results:

1. Kent Farrington - Gazelle
2. Daniel Deusser - Tobago Z
3. Ben Maher - Explosion W

De eerste foutloze ronde kwam van Kent Farrington met zijn BWP-er Gazelle (Kashmir van Schuttershof) die hij maar liefst driemaal foutloos rond wist te sturen. De barrage bleek een zware opgave te zijn voor de zeven combinaties. Het waren uiteindelijk enkel Farrington en Deusser die zonder fouten aan de finish kwamen. Ook Daniel Deusser liet een fantastische ronde zien die zorgde voor veel kippenvel bij het publiek. Die ging dan ook volledig los toen bleek dat ook Deusser en zijn Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) foutloos door de finish kwamen. Het kwam uiteindelijk aan op de tijd en zien we Farrington finishen met 43.98 seconden en Deusser met 44.35 seconden.

De snelste vierfouter van het parcours was Ben Maher die met zijn absolute toppaard Explosion W (v. Chacco Blue) in 43.94 seconden door de finish knalde, maar helaas 4 strafpunten moest incasseren. Ook Simone Blum en haar DSP Alice ( Askari) kregen toch 4 strafpunten tegen maar eindigden nog op een mooie vierde plaats. Darragh Kenny en Babalou 41 (Balou du Rouet) zien we terug op de vijfde plaats.

Jerome Guery weet met Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) twee fantastische foutloze omlopen te laten zien. In de derde ronde kregen zij helaas 4 strafpunten tegen in het loodzware parcours. Met 55.64 seconden mag hij zeker tevreden terug kijken op vandaag. Het tweetal eindigde op een geweldige zesde plaats.

In het oranje kamp was de hoop gevestigd op de stoere KWPN hengst Verdi TN (Quidam de Revel) van Team Nijhof en familie vd Oetelaar. Met Maikel van der Vleuten in het zadel werd er al hard gehoopt dat de inmiddels 17-jarige Verdi nog een titel als deze aan zijn palmares mocht toevoegen. Die droom bleek echter in de eerste ronde al in duigen te vallen toen de 1e balk naar beneden kwam. Ook in de tweede ronde bleef de combinatie helaas niet van het hout, met in totaal 8 strafpunten noteren ze hier uiteindelijk een 13e plaats. Ook Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) kregen 8 strafpunten tegen en noteerden zo nog de 14e plaats.

Olivier Philippaerts en H&M Extra (Berlin) noteren met 8 strafpunten nog een 15e plaats.