IJRC eist verhoogde beveiliging en extreme maatregelen voor stallen. Maar wie zal dit betalen?

IJRC eist verhoogde beveiliging en extreme maatregelen voor stallen. Maar wie zal dit betalen?

Om het welzijn van de paarden te garanderen en besmettingsgevaar te voorkomen heeft het IJRC (International Jumping Rider Club) enkele maatregelen voorgesteld. De beveiliging van de stallen op internationale wedstrijden is een discussiepunt dat al een tijdje aansleept. Het ontbreken van een effectieve beveiliging is volgens veel ruiters de oorzaak dat paarden soms dopingpositief testen.

Omwille van die reden wil het IJRC de aandacht van het FEI vestigen op twee focuspunten; Het welzijn van het paard en besmettingsgevaar.

In die optiek wil het IJRC enkele maatregelen laten opnemen in de FEI regelgeving. Zo wil het dat stallen die van concours naar concours reizen in de toekomst zullen vergezeld zijn van een attest dat aantoont dat de stal werd gedesinfecteerd. Dit om besmettingsgevaar te beperken.

De stallen moeten voor de aankomst van de paarden vergrendeld zijn. Hierbij vraagt de IJRC duidelijk een ketting met slot te hanteren en niet plastic strips.  Verder is het IJRC van mening dat het stro en hooi verkocht door de organisatie - en aanwezig bij het begin in de stal - verpakt moet zijn en er een certificaat moet aanwezig zijn.

Als laatste wil het IJRC een pak beveiligingsmaatregelen. Zo willen ze opgeleid security personeel, de aanwezigheid van video controle, enz.

Wij stellen ons echter wel de vraag, wie zal dit betalen?