Harrie Smolders treedt in winnaarssporen van Jur Vrieling en wint eerste ronde GCL van Londen

Harrie Smolders treedt in winnaarssporen van Jur Vrieling en wint eerste ronde GCL van Londen

Met de twaalfjarige KWPN'er Cas (Indoctro) heeft Harrie Smolders net de eerste plaats gegrepen in de eerste GCL competitie van Londen. Eerder won Jur Vrieling al de CSI5* 1,45m, en zo wordt het een grote succesavond voor Nederland. 

QUICK RESULT

1. London Knights - 0 strafpunten, 147,09 seconden
2. Valkenswaard United - 0 strafpunten, 149,27 seconden
3. St Tropez Pirates - 0 153,88 seconden

De London Knights, Olivier Philippaerts en de Brit Ben Maher, legden beiden een foutloze eerste ronde af. Philippaerts deed dat met de tienjarige hengst H&M Extra, een zoon van Berlin. Maher en KWPN'er Explosion W (Chacco-Blue) waren iets sneller en werden individueel vijfde. 

Valkenswaard United van Marcus Ehning met Cristy (Canturo) en Alberto Zorzi met KWPN-merrie Danique (Zento) finishten als tweede na deze eerste ronde, ook zij bleven foutloos. Edwina Tops-Alexander (met Casquell v. Casall) en Pieter Devos met Jade vd Bisschop (Ogano Sitte), St Tropez Pirates, grepen de derde plaats na twee foutloze rondes. 

Het beste team met een Nederlander waren de Doha Falcons. Michael Whitaker en Jur Vrieling kregen elk één springfoutje. 

Als we de individuele ranking bekijken, zien we een schitterend resultaat van Harrie Smolders. Met Cas werd hij eerste in 66,57 seconden. De Belg Constant van Paesschen en Vendetta Treize (Diamant de Semilly) waren iets minder snel en werden tweede in 68,83 seconden. De Ier Darragh Kenny finishte als derde met Balou du Reventon (Cornet Obolensky). Scott Brash kon voor landgenoot Maher de vierde plaats wegkapen met Hello Mr President (Comme d'Api Jr). 

Klik hier voor alle resultaten.