Gerben Morsink derde achter Belgische Verberckmoes

Gerben Morsink derde achter Belgische Verberckmoes
Het Belgische volkslied klonk vanmorgen luid in Lanaken met winst voor Maartje Verberckmoes  in de 1.40m rubriek. In de hoogste ochtend rubriek  direct op tijd kwam de Belgische amazone als snelste over de finish en liet daarmee  de buitenlandse concurrentie achter zich.

In het zadel bij haar merrie Cous Cous (v. Maloubet de Pleville) was de thuisamazone anderhalf seconden sneller als Rodrigo Silva Morgado.  De Portugees wist met zijn schimmel Donchalant (v. Larino) een foutloze rit van 65.62 seconden op de klok te zetten. Maar Verberckmoes kwam al na 64.12 seconden over de eindstreep.

Nederlander Gerben Morsink sprong zich achter de twee naar een derde plaats. In het zadel bij de Zangersheide gefokte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) zette hij een rit van 66.47 seconden op de klok.

De rest van de top vijf was ook gevuld met internationale combinaties. Op plaats vier eindigde de Turk Derin Demirsoy met zijn Calvados-zoon Vancouvers en voor Duitsland sprong Sven Fehnl met Deep Blue Bridge S (v. Zirroco Blue) naar de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.