Flanders Foal Auction zoekt opnieuw Noorwegen op met unieke embryo’s

Flanders Foal Auction zoekt opnieuw Noorwegen op met unieke embryo’s


De laatste veulenveiling van Flanders Foal Auction is recent afgerond, maar het veilingjaar is nog niet ten einde. Over anderhalve week pakt het team het vliegtuig naar Noorwegen voor een embryoveiling op vrijdagavond 9 oktober.

De locatie is dezelfde als die in januari, het Arneberg Equestrian Center in Barkåke, waar dit keer een CSI2* concours verreden wordt. Flanders Foal Auction zal 22 ongeboren springveulens veilen, waarbij er weer ruimte is voor online en telefonisch meebieden.

De collectie staat online op www.flandersfoalauction.be en is uniek in zijn soort. “Allereerst zijn we dankbaar dat we in Noorwegen weer mogen komen veilen. De samenwerking verliep in januari al heel prettig en er zijn prachtige veulens geboren. We kunnen op deze manier onze filosofie voortzetten en dat is naar de klanten toe gaan. In Scandinavië zitten veel sport- en fokkerijliefhebbers die het verschil willen gaan maken”, vertelt Luk Van Puymbroek.



Unieke collectie

Compagnon Gerald Lenaerts beaamt dat. “Ondertussen weten de fokkers ons ook goed te vinden. We hadden deze collectie rap bij elkaar en het is ook nog eens een heel bijzondere. Er is bijvoorbeeld nog nooit eerder iets geveild uit de merrielijnen van Anka van Marcus Ehning en Alice van Simone Blum. De groep met veulens die in 2021 geboren worden, is heel divers.

”De Argentinus-merrie Anka, die in 2003 met Marcus Ehning de wereldbekerfinale won en bijdroeg aan overwinningen in landenwedstrijden zoals in La Baule en Calgary, is de grootmoeder van een embryo van Eldorado van de Zeshoek x Cornado I. Er is zelfs een Aganix du Seigneur x Lord geselecteerd, gefokt uit de volle zus van Marcus Ehning’s Noltes Kuchengirl die teammedailles won op een EK en WK.

De Askari x Saccor komt uit een kwaliteitsvolle 1.40m springmerrie, die bekend staat als halfzus van wereldkampioen DSP Alice van Simone Blum. De Kashmir Van Schuttershof x Norton d’Eole is een kleinkind van de beroemde Butterfly Flip van Malin Baryard. De Kannan x Andiamo is een halfbroer van H&M All-In, met Peder Fredricson goed voor individueel zilver op de Olympische Spelen in 2018 en individueel goud op het EK in 2017.

Gefokt uit de halfzus van het toppaard Catch me if you can is de Emerald x Toulon. In augustus veilde Flanders Foal Auction een schitterende halfbroer van Catch me if you can en sloeg Paul Schockemöhle zijn slag voor 68.000 euro.


Bijzondere Chacco Blue’s

Voor de Chacco Blue-fans is er ook heel wat interessants vast te leggen: Een is gefokt uit de halfzus van Ben Maher’s toppaard Explosion W, één komt uit de volle zus van Harrie Smolders vorige topper Emerald en één komt uit de halfzus van Fredrik Jönsson’s Cold Play, die in 2018 teamgoud won en individueel als achtste finishte op de WEG in Tryon. Dan is er nog een Chacco Blue uit de halfzus van Ludger Beerbaum’s toppaard voor vele jaren, Chiara 222.

De indrukwekkende lijst gaat nog wel even door, want er is ook toekomstig talent te koop uit 1.60m Grand Prix merries zoals Ciske van Overis en Teavanta II, gefokt uit de Roosakker familie en uit de stammen van bijvoorbeeld Itot du Chateau, Fragance de Chalus en Pialotta. Het team van Flanders Foal Auction kijkt uit naar de veilingavond.