En de GCT Super Grand Prix van Praag gaat naar ... Ben Maher & Explosion W!

En de GCT Super Grand Prix van Praag gaat naar ... Ben Maher & Explosion W!

De slag is geslagen! De ultra-spannende Gobal Champions Tour Super Grand Prix van Praag werd enkele momenten geleden gewonnen door Ben Maher en zijn paard van het jaar: KWPN'er Explosion W!

QUICK RESULT

1. Ben Maher - Explosion W
2. Darragh Kenny - Balou du Reventon
3. Martin Fuchs - Clooney 51


Als laatste starter in deze spannende ronde was Ben Maher de enige die de uiteindelijke score op 0 wist te houden. Met zijn wonderpaard KWPN-ruin Explosion W (Chacco-Blue x Baloubet du Rouet) had hij hier en daar wat geluk in de tweede ronde, maar enkele geweldige staaltjes spring- en rijkunst hielden uiteindelijk al het hout op zijn plaats. 

"Ik nam wat risico's, maar ging niet te snel. Ik had ook wat geluk natuurlijk. Als Explosion W een balk raakt, overkomt hem dat niet opnieuw in de rest van het parcours. En dat was mijn geluk. Er zijn geen woorden die Explosion kunnen beschrijven. Hij komt elk jaar sterker terug en ik ben zo dankbaar voor dit paard," zegt een euforische Ben Maher na afloop.

Kenny Darragh en Balou du Reventon (Cornet Obolensky) maakten ook geen balkfouten. Met telkens één strafpunt voor tijd finishte dit Ierse duo op de tweede plaats nadat Ben Maher de overwinning overnam. De Zwitser Martin Fuchs en zijn Clooney 51 (Cornet Obolensky) snelden naar de derde plaats met 4 strafpunten in de eerste ronde. Marcus Ehning en Cornado NRW, de derde zoon van Cornet Obolensky op een rij, grepen net naast het podium met 4 strafpunten in de eerste ronde. Het zelfde resultaat met iets meer tijd op de teller leverde Marlon Modolo Zanotelli en KWPN-ruin VDL Edgar M (Arezzo VDL) de vijfde plaats op. 

Maikel van der Vleuten en KWPN-hengst Verdi TN (Quidam de Revel) maakten twee fouten in de eerste ronde, maar legden de tweede foutloos af. Zij werden zevende. 

Klik hier voor het volledige resultaat. 

Foto: GCT Prague Playoffs