Emanuele Gaudiano trapt Madrid Horse Week af met overwinning

Emanuele Gaudiano trapt Madrid Horse Week af met overwinning

In Spanje werd de Madrid Horse Week vanmiddag afgetrapt met de 1.45m hoge 5* openingsrubriek. Met sterruiters van over de hele wereld aan de start, werd elke fout onmiddellijk afgestraft. Uiteindelijk was het Emanuele Gaudiano die met de BWP hengst Nikolaj de Music (Kannan) meteen naar een fantastische overwinning sprong.

De Italiaan wist in het zadel van de Belgisch gefokte Nikolaj de Music als enige de chrono foutloos onder de 49 seconden te stoppen, en trapt daarmee het 5* concours in Madrid af met een schitterende winst. Net iets meer dan een halve seconde na Gaudiano sprong Julien Epaillard op Donatello d'Auge (Jarnac) naar zilver. Weer een kleine halve seconde trager nam Robin Muhr met Baccarat Meniljean (Diamant de Semilly) het brons voor zijn rekening.

Steve Guerdat had op de rug van de Oldenburger merrie Hubba Bubba (Van Helsing) net iets langer nodig, en stopte de klok in een foutloze 52.63 seconden als vierde. Onder luide aanmoediging van het Spaanse thuisfront, ging de vijfde plek naar Jesus Garmendia Echevarria en de 12-jarige vosruin Valut (Valentino). 

Ook Maikel van der Vleuten liet met de 8-jarige Selle Français hengst Equus Tame (Qlassic Bois Margot) alle balken in de lepels liggen, maar bleek net te traag voor een klassering. In een tijd van 59.13 seconden sprong het duo naar een vijftiende plek.

Vind de volledige uitslag hier.