Edward Gal verzekert Zilveren EK medaille voor Team Nederland

Edward Gal verzekert Zilveren EK medaille voor Team Nederland

Het optreden van Isabell Werth met de 15-jarige Westfaalse merrie, Bella Rose (Bellissimo) verzekerde een Duitse overmacht. Werth en haar merrie werden unaniem op de eerste plaats gezet wat resulteerde in een totaalscore van  85,652%. 

De Britse ruiters leken op koers om op een Zilveren plaats te volgen tot Charlotte Dujardin werd uitgesloten. De Britse stuurde Mount St. John Freestyle (Fidermark) naar 81,91%. Na afloop werd er echter bloed geconstateerd in de mond van Dujardins paard wat het Zilver voor de Nederlandse dressuurruiters verzekerde.

Edward Gal was de laatste ruiter in piste en imponeerde met zijn Glock's Zonik NOP (Blue Hors Zack). Het duo reed na vier jaar afwezigheid op het podium van internationale kampioenschappen, naar 78,758%. De Zweedse ruiters volgden op de bronzen medaille.

Gal was alsnog blij na afloop. "Zonik was bezig met heel wat andere zaken. Pas de laatste tien minuten kreeg ik z'n volle aandacht. Gelukkig ging er heel wat goed en wisten we alsnog dit resultaat neer te zetten," zuchtte Gal na afloop. "Ik had niet echt fouten gemaakt dus hoopte inderdaad dat het resultaat voldoende was. Voor Charlotte is het echt sneu, een geluk bij ongeluk, maar dat is helaas de sport."

Uitslag

Lees ook

Emmelie Scholtens rijdt...
Hans Peter Minderhoud: "We hadden..."