Daniel Deusser: "Paardrijden is een lange termijn project..."

Daniel Deusser: "Paardrijden is een lange termijn project..."

Daniel Deusser heeft tot dusver een schitterend seizoen achter de rug, oa. met Calisto Blue springt de Duitser zich in de kijker. "Paardrijden is een lange termijn project," vertelt de Duitse springruiter. "Je moet heel wat tijd investeren om een goede relatie op te bouwen met je paard."

Het belangrijkste om te presteren op een hoger niveau is volgens Deusser een geslaagde relatie met je paard. "Je moet heel wat investeren om een goede relatie met je paard op te bouwen," vertelt Deusser. "Een goede ruiter is iemand die altijd wil bijleren en nooit stilzit. Iemand die niet denkt dat hij het gemaakt heeft in z'n carrière en altijd beter wil doen. Maar daarbij ook beseft dat hij daarvoor moet kunnen rekenen op het vertrouwen van zijn  paard."

Deusser imponeerde recent nog met zijn recent verworven Calisto Blue. "Mijn grootste uitdaging bij Calisto is hem temperen. Hij is zodanig gemotiveerd dat hij zichzelf soms over galoppeert."

Om die band met zij paarden te ontwikkelen investeert Deusser heel wat tijd in zijn paarden buiten de ring. "We gaan regelmatig buiten de zandpiste rijden. Ik hou ervan om in de bossen te galopperen, wandelen aan zee, enz."