Anne Grether vierde op EK Reining

Anne Grether vierde op EK Reining
In de week van 23 juli werd in het imposante paardensportcentrum in Kreuth het Europees Kampioenschap Reining gehouden. Regerend Nederlands kampioene Anne Grether kwam met een vierde plaats dichtbij met Wimpy's Little Tejano, eigendom van RS Reining Horses.

Anne Grether had in Grathem tijdens het NK een fantastisch gemiddelde van 75 punten gescoord bij twee juryleden. In Kreuth startte ze als 12e en bleef ze met een gemiddelde van 72 punten heel lang aan de leiding: “Tja, vanaf nr. 57 ging het mis. De drie deelnemers van wie ik het verwacht had, scoorden net iets beter. De winnaar had 220 punten, gemiddeld over drie juryleden dus 73,3. En daartussen zaten nog twee deelnemers die ex aequo tweede werden. Heel kleine verschillen dus. Maar ik ben heel tevreden, ik had het niet beter kunnen doen. De proef was ook niet zo gemakkelijk: deze pattern begint met drie stops over het midden, daar worden ze wel redelijk fanatiek van.”

In Kreuth deden 464 paarden mee in allerlei klassen in ruim een week wedstrijd: “Superdruk was het, maar ook erg gezellig. En met tien dagen natuurlijk veelstelang. Mijn vader had een slaapruimte voor mij weten te boeken vlak bij de paarden, voor de grooms. Het idee was prima, en hij had voor zichzelf een leuk appartementje ergens. Maar als je je tien dagen op een gemeenschappelijke gang moet uitkleden om te kunnen douchen achter een gordijntje, dan word je dat wel een beetje moe. Ik laat hem nooit meer iets boeken!”

De volgende wedstrijd staat alweer snel op het programma, van 8 t/m 12 augustus in Grathem: “Dat is meteen weer een DRHA-show, leuk om te gaan kijken voor mensen die de sport willen leren kennen. Het is een internationale wedstrijd met vooral ook deelnemers uit België, Luxemburg en Duitsland.”

Info over de DRHA wedstrijd in Grathem

RX Quarter Horses op Universal Horse Data