Albert Zoer scoort in Luik

Albert Zoer scoort in Luik

Op de slotdag van de internationale viersterren wedstrijd in Luik werd er deze ochtend op een 1.45m hoogte gesprongen. Reeds vroeg in het parcours nam Thibeau Spits het voortouw met zijn Juragold Bormes. Op de valreep snoepte de Britse Lily Attwood nog enkele seconden van Spits' tijd.


QUICK RESULTS
1. Lily Attwood - Karubou Horta
2. Thibeau Spits - Juragold Bormes
3. Geoffroy de Coligny - Raimondo du Plessis


Als een van de laatste aan de start sprong de Britse amazone, Lily Attwood naar de eindwinst met de BWP-ruin, Karibou Horta. Het paar snelde naar de winst in 54,71 seconden. Vorig jaar bracht Dimme D'Haese de ruin nog aan de start.

Thibeau Spits nam zo genoegen met een tweede plaats met onder het zadel zijn eigen 10-jarige Juragold Bormes (Contact vd Heffinck). Spits klokte foutloos af in 57,72 seconden en bleef zo nipt voor op Geoffroy de Coligny met Riamondo du Plessis (Calin du Plessis).

Net buiten het podium volgde Amy Graham op de vierde plek met onder het zadel Viti de Longa (Contendro I). De top vijf werd afgewerkt door Victor Bettendorf in het zadel van Chactus (Chacco-Blue). Albert Zoer stelde zich eveneens op in de prijsuitreiking. Samen met Heechhiem's Cancun Vdm (Balou du Rouet Z) sprong Zoer foutloos naar de zevende plek.

Uitslag