Voormalig internationaal jurylid en voorzitter Joop van Dijk op 79-jarige leeftijd overleden

Voormalig internationaal jurylid en voorzitter Joop van Dijk op 79-jarige leeftijd overleden

Vanmorgen bereikte het droevige nieuws onze redactie dat Joop van Dijk is overleden. Het voormalig internationaal jurylid van de springsport, afkomstig uit Wierden, is 79 jaar geworden. Joop is vredig en rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Dat heeft zijn familie medegedeeld. 

Joop van Dijk was beslist geen vreemde in de springsport. Zo was hij bijvoorbeeld jarenlang te zien tijdens de internationale wedstrijden van Twente en Jumping de Achterhoek, waar hij aan de slag ging als voorzitter en internationale jury. Hij hield van paarden en hij hield van de springsport, waardoor hij zijn kennis en passie ook vaak deelde met anderen. In dat kader heeft hij ook heel wat mensen opgeleid tot (internationale) juryleden. Mede dankzij zijn kennis, passie en gedrevenheid ontving hij in 2010 de jubileumpin van de KNHS. Tot slot was hij zelf ook nog eens een van de oprichters van Indoor Wierden. Toen Joop 74 was, moest hij na twee keer twee jaar dispensatie toch echt afscheid nemen van zijn geliefde hobby. Maar hij is de paardensport ongetwijfeld nauwlettend blijven volgen. 


Op zondag 15 mei zal de afscheidsdienst doorgaan in de St. Jan de Doper kerk in Wierden. De dienst begint om 19u00. Wij wensen de familie, nabestaanden en vrienden van Joop veel sterkte toe. 


Bron: melding Azelhof 
Foto: Facebookpagina Joop van Dijk