Voor drugssmokkel veroordeelde paardenhandelaar krijgt boete van bijna kwart miljoen

Voor drugssmokkel veroordeelde paardenhandelaar krijgt boete van bijna kwart miljoen

Voor M. van Gerwen heeft de veroordeling tot 17 jaar cel voor drugssmokkel naar Groot-Brittannië nog een financieel staartje gekregen, dat meldt het AD. Een rechter in Canterbury besloot dat van Gerwen ruim 240.000 euro moet betalen aan de Britse schatkist.

Van Gerwen heeft 28 dagen de tijd om het geld te betalen, meldt de National Crime Agency (NCA) op Twitter. ,,Het uitvoeren van bevelen tot confiscatie bovenop strafrechtelijke veroordelingen betekent een dubbele klap terwijl je al in de gevangenis zit. Als Van Gerwen niet betaalt, blijft hij daar nog twee jaar en is hij het geld nog steeds verschuldigd.’’

Mario van Gerwen werd op 13 juli 2017 in het Britse Dover betrapt met 51 blokken cocaïne in zijn paardentrailer. De lading drugs, met een geschatte straatwaarde van zo'n 4,4 miljoen euro, zat verstopt in een geheime bergplaats in de trailerwand. Hij verklaarde onschuldig te zijn en moest naar eigen zeggen alleen twee paarden afleveren bij een kennis in Bracknel. De rechtbank in Canterbury vond het een weinig geloofwaardig verhaal en veroordeelde hem in januari 2018 tot zeventien jaar cel.

Lees meer : klik hier

bron: AD.nl