Veel gelukkige winnaars tijdens tweede regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie

Veel gelukkige winnaars tijdens tweede regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie

Op zondag 16 juni werden opnieuw drie regiofinales verreden van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2019. Het strijdtoneel waren ditmaal Manege De Lourenshoeve in Den Ham, Manege de Groote Wielen in Rosmalen en Manege Beukers in Oudkarspel.





Alle deelnemende manegeruiters zetten ook tijdens deze regiofinales weer hun beste beentje voor om zo hoog mogelijk te eindigen. De deelnemers werden door de juryleden beoordeeld op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. Dit alles op een aangewezen manegepaard waar ze nog niet eerder op hebben gereden. Dat maakt het voor de ruiters extra spannend omdat hun eigen rijkwaliteiten hierdoor het belangrijkste zijn. In vier verschillende categorieën werd gestreden om de punten. De tien beste ruiters per categorie hebben een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 8 september te pakken.

Naast de individuele strijd valt er tijdens iedere regiofinale ook een prijs te verdelen voor het Bestzittende Ruitersportcentrum. In Den Ham behaalden de ruiters van Les Chevaux een totaalscore van 940 en eindigde daarmee bovenaan. In Rosmalen lag de uitslag heel dicht bij elkaar maar was het uiteindelijk Manege De Boschhoeve die met de winst naar huis ging. RSC De Schimmelkroft won de titel Bestzittend Ruitersportcentrum in Oudkarspel. Alle winnende ruiters kregen na afloop van de wedstrijd naast een welverdiende medaille ook een certificaat als bewijs van hun prestatie.