Terugblik op 2020: De meest gelezen artikels van het afgelopen jaar

Terugblik op 2020: De meest gelezen artikels van het afgelopen jaar

Ondanks dat 2020 een erg moeilijk jaar was voor iedereen, zijn jullie met zijn allen onze artikels blijven lezen en daar zijn we jullie uiteraard erg dankbaar voor! Maar welke artikels lezen jullie het meest? We doken in onze statistieken! 

1. Italiaanse studie over COVID

Het is geen verrassing dat COVID-19 het hele jaar beheerste. Het artikel dat op onze websites het meest gelezen werd, was dan ook niet verwonderlijk een artikel over het virus. Meer bepaald over een Italiaanse studie die aantoonde dat het risico op Covid te verspreiden tijdens het rijden vrijwel niet-bestaand is. Dit artikel verscheen op onze .com website


2. Recreatief paardrijden en Corona

De Coronaregels waren niet altijd even duidelijk. De federaties moesten vaak met niet al te duidelijke maatregelen aan de slag. In België werd recreatief paardrijden tijdens de eerste lockdown zelfs helemaal verboden wat voor grote verontwaardiging zorgde. Het artikel waarin dit bekend werd gemaakt, is dan ook het tweede meest gelezen artikel van 2020.


3. Totilas

De dood van Totilas ging als een ware schokgolf door de paardenwereld. Al het Corona-nieuws verdween even naar de achtergrond en de actualiteit leek nog maar over één ding te gaan: de fenomenale zwarte hengst. Hij kende zijn grootste successen onder het zadel van de Nederlander Edward Gal, die na zijn dood dan ook met een gebroken hart achterbleef. 


4. Wandelen niet meer toegestaan

België zou België niet zijn als er niet nog een vreemde Coronamaatregel ons overzicht zou halen. Toen het wandelen met paard verboden werd, snapte niemand nog goed van wat hout pijlen maken. Het artikel waarin dit aangekondigd werd, staat dan ook in onze top vijf.


5. Wandelen niet meer toegestaan, part 2

Het verbieden van wandelen stuitte op een muur van protest, zo bleek ook in de petitie die de dag erna op poten werd gezet. Het artikel over deze petitie is het laatste artikel dat onze top vijf van 2021 haalde.