Seizoensopener in Abu Dhabi lanceert Longines FEI Jumping Nations Cup 2022

Seizoensopener in Abu Dhabi lanceert Longines FEI Jumping Nations Cup 2022

De Longines FEI Jumping Nations Cup™ van dit jaar gaat komend weekend van start met de nationale teams die in Abu Dhabi een droomstart willen maken. 


De Abu Dhabi Equestrian Club is de prachtige locatie voor de enige etappe in het Midden-Oosten,  een van de echte hoogtepunten van de kalender. Alle deelnemende teams hopen de finale in Barcelona in oktober te bereiken. 

Twee teams uit het Midden-Oosten zullen zich kwalificeren voor de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final 2022. Jordanië, Saoedi-Arabië, Syrië en gastland VAE zullen dit weekend gretig op zoek gaan naar een van die felbegeerde plaatsen in Barcelona.

Er zullen ook een aantal deelnemers uit andere regio's zijn, met teams uit Egypte, Groot-Brittannië, Duitsland en Ierland. David Will uit Duitsland, Emanuele Guadiano uit Italië, Jur Vrieling uit Nederland en Georgia Tame uit Groot-Brittannië zijn enkele van de namen die op de startlijst staan in Abu Dhabi. Bekijk het volledige evenement op FEI TV op zondag.

Het Noord-Amerikaanse seizoen begint in maart in Coapexpan en in juni wordt in St. Gallen de Europa Divisie I geopend.

Hier is een vooruitblik op wat een spannend Longines FEI Jumping Nations Cup™ seizoen belooft te worden! 



Alle 10 wedstrijden van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ vinden plaats op CSIO5*-niveau. De tweede, derde en vierde ronde vinden plaats in Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, waar twee kwalificatieplaatsen voor het grijpen liggen. Na Coapexpan in Mexico volgt San Juan Capistrano in Californië, USA in mei en Vancouver in Canada begin juni.

Europa's Divisie 1 gaat naar Sopot in Polen en Rotterdam in Nederland in juni na de opener van St Gallen. Falsterbo in Zweden en Hickstead in Groot-Brittannië zijn de gastheren in juli, en al deze evenementen bieden het perfecte kijk- en selectieplatform voor de ECCO FEI Wereldkampioenschappen 2022, die een week later beginnen in Herning, Denemarken. De laatste kwalificatiewedstrijd voor de Eerste Divisie wordt op 19 augustus gehouden in Dublin, Ierland.

In totaal zullen 10 landen strijden in Divisie 1, waaronder België, Tsjechië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Zweden.

Er zijn finaleplaatsen beschikbaar voor de twee beste Zuid-Amerikaanse teams die deze zomer deelnemen aan het Wereldkampioenschap, terwijl twee landen uit Azië/Australië en één Afrikaans land zich kunnen kwalificeren via de Longines Rankings. Er is ook één plaats beschikbaar via het Nations Cup-klassement voor Euraziatische nationale bonden.

Voor de derde keer sinds de finale van de reeks in 2013 in Barcelona (Spanje) werd gehouden, zijn de Nederlanders de titelverdedigers, nadat ze Ierland in de spannende finale van 2021 achter zich lieten. 

Bron: FEI