Prins Laurent opent samen met Sien Eggers en Sergio paardenwoon-zorgcentrum Kings’ Legacy

Prins Laurent opent samen met Sien Eggers en Sergio paardenwoon-zorgcentrum Kings’ Legacy

Gisteren werd het Kings' Legacy geopend in Lummen. Dit is een woon-zorgcentrum voor mishandelde en verwaarloosde paarden. De opening werd bijgestaan door Prins Laurent en Europarlementslid, Hilde Vautmans. BV's Sien Eggers, Catherine Khalil en Peter Sergio werden uitgeroepen tot meter en peter.

Een pony die met navelstreng over de haag werd gegooid, een paard dat blind is geworden door het eten van berenklauw, hippotherapiepaarden op pensioen of paarden die door de verhuis van hun eigenaars niet meer terecht kunnen op een weide: het zijn maar enkele voorbeelden van de 19 paarden die in het woon-zorgcentrum Kings’ Legacy in Lummen worden opgevangen.


De initiatiefnemers Sien Eggers, Catherine Khalil en Peter Sergio raakten geïnspireerd door het verhaal van Little King. Hij werd gered toen hij amper drie maanden oud was van het slachthuis, samen met zijn moeder. Ze brachten samen rustige jaren door, met als enige ‘werk’ grazen en genieten. Tot het dier vergiftigd werd.


“Als voorzitster van de Horse Group van het Europees Parlement ben ik erg fier dat zo’n initiatief gevestigd is in Limburg”, zegt Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld).


bron: HLN.be