Pony aangevallen met darts en pijl-en-boog

Pony aangevallen met darts en pijl-en-boog

Een pony en een koe zijn in Wieze, bij Lebbeke, aangevallen met dartspijlen en pijl-en-boog. De dieren stonden niet samen maar hun weides bevinden zich niet ver van elkaar. De eigenares van de pony, Sara Vermeire, reageert onthutst. De dader is voorlopig nog onbekend. 

"Zo'n twee weken geleden vonden mijn ouders onze pony met een dartspijltje in zijn achterwerk. Toen waren we al geschrokken", vertelt eigenaar Sara. "Maar afgelopen zondag zagen we dat onze pony niet wou bewegen. Toen we wat dichter kwamen, zagen we dat er een volledige pijl in de nek van dat beestje zat. Onbegrijpelijk", zucht ze.

Onbekende dader

Sara is er het hart van in. "Ik snap niet hoe iemand plezier kan hebben aan onschuldige beesten pijn te doen. Mijn ouders zijn er ook echt van aangedaan. Nu staat de pony gelukkig op stal, daar kan niemand hem kwaad doen. Dieren zijn ook levende wezens – die doe je toch niet zomaar pijn? Ik hoop dat de dader zichzelf snel aangeeft", aldus Sara.

Ook de koe van een naburige weide is getroffen door een dartspijl. Maar de buren hebben niets opgemerkt volgens Sara. "Niemand heeft iets gezien of gehoord, het is ook twee keer 's nachts gebeurd. Camera's hebben we nog niet geïnstalleerd. We weten dus niet wie het gedaan heeft."

Patrouilles langs de weides

Het gemeentebestuur van Lebbeke is alvast op de hoogte en onderneemt de nodige stappen. Burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V):  "Nadat we een aantal klachten binnenkregen, heeft de politie een pv opgemaakt tegen onbekenden. Als gemeentebestuur zijn we natuurlijk bezorgd dat er nog zo'n incidenten zouden gebeuren. De politie zal daarom vaker patrouilleren langs de specifieke weides."Mocht de pijl nog iets dieper in de nek gezeten hebben, was onze pony er niet meer

"De dieren maken het in ieder geval goed", zegt burgemeester Vanderstraeten. "Na een bezoekje aan de dierenarts kregen ze een antibioticakuur voorgeschreven, en ze zouden volledig moeten herstellen", stelt hij gerust. Maar het had niet veel gescheeld, of dat was anders geweest. "Mocht de pijl nog iets dieper in de nek gezeten hebben, was onze pony er niet meer", vertelt Sara nog. 

Bron: VRT