Paard zwaar gewond in trailer in Ermelo: agenten uitgescholden

Paard zwaar gewond in trailer in Ermelo: agenten uitgescholden

Nadat een trailer schaar stond langs de A28 bij Ermelo, zijn paarden zwaar gewond geraakt in een ongeval. De agenten die daarop hulp verleenden, kregen er flink van langs.

De dienders wilden de snelweg vrij maken. Daarom moesten alle betrokkenen worden verplaatst naar een grasveld naast de afrit. In de paardentrailer stonden twee paarden, waarvan één er slecht aan toe was. De veearts moest vlug ter plaatse komen om hulp te verlenen en dus wilden de agenten een veilig werkplek creëren. De weg werd daarom even afgesloten.


„Mensen hebben blijkbaar allerlei redenen om langs de afzetting te willen. Mijn collega en ik vertellen dat het even niet kan en blijkbaar is het dan normaal dat je ons dan gaat uitschelden en beledigen,” aldus een verontwaardigde agent op de Facebookpagina van Politie Veluwe-West. Ze vervolgt: „K*twijf, k*tpipo, mongool: een kleine greep van de woorden die we naar ons hoofd geslingerd kregen.”


De agent schrijft de situatie onbegrijpelijk te vinden: „Tot twee keer toe ben ik bijna uit mijn schoenen gereden omdat mensen mijn instructie niet opvolgen. Onbegrijpelijk! We zijn daar om hulp te verlenen na een ongeval, een dier is zwaargewond en heeft hulp nodig. Laat ons ons werk doen en accepteer dat het soms even anders gaat dan dat je gepland had.”


bron: Telegfraaf