Paard en pony gered bij uitslaande brand in Bakel

Paard en pony gered bij uitslaande brand in Bakel

In de nacht van zondag op maandag is aan de Nuijeneind in Bakel een paardenstal afgebrand. De bewoners waren op vakantie, maar de dochter en schoonzoon - die tijdens de afwezigheid op het huis pasten - werden rond 23:30 uur wakker van een raar geluid. Het bleek om een brand te gaan. Zij konden het paard en de pony vervolgens uit hun box halen alvorens de brandweer werd gealarmeerd.

De bewoners van het huis zijn door hun dochter en schoonzoon - die tijdens hun afwezigheid op het huis pasten- gewaarschuwd en komen nu een dag vervroegd terug van hun vakantie-adres.


Rond half twaalf schrokken de twee logees op door een vreemd tikkend geluid, gevolgd door iets wat leek op vuurwerk. Toen ze poolshoogte gingen nemen in de achtertuin, zagen ze dat het bijgebouw naast de paardenstal in brand stond. ,,We hebben meteen het paard en de pony eruit gehaald en 112 gebeld.” De man ademde daarbij rook in. Omdat hij zich daarna niet goed voelde, is hij voor de zekerheid nog onderzocht door een verpleegkundige van de hulpdiensten.


bron: AD.Nl