Nieuw revolutionair EMS-onderzoek van Equery & UGent zoekt 50 paarden

Nieuw revolutionair EMS-onderzoek van Equery & UGent zoekt 50 paarden


Het nieuw revolutionair onderzoek gaat de impact na van neuromusculaire elektrostimulatie en infrarood op de rug- & broekspieren van warmbloedige springpaarden. Neemt de bespiering sterk toe op korte termijn ten opzichte van gewone behandelingen of niet? Voor het onderzoek zijn ze op zoek naar 50 warmbloedige springpaarden met onvoldoende of zwakke rug- & broekbespiering.


Het EMS-onderzoek

Begin 2021 willen Anna Mokry & Lisa Woord, student-dierenartsen aan de UGent, van start gaan met hun onderzoek onder leiding van Professor Maarten Oosterlinck, osteopaat-therapeute Siska Vandendriessche en bekend dierenarts Paul Hanssens. Om de EMS-technologie te testen, maken ze gebruik van het Equery R6 toestel.

Het onderzoek zal uitgevoerd worden op een groep van 40 warmbloedpaarden (+ 10 back-up), die worden opgesplitst in 2 groepen van 20 paarden:

- Groep 1 zal 10 EMS-behandelingen krijgen (1/week) met het Equery-toestel en hun normale trainingsschema aanhouden.

- Testgroep 2 zal 10 manuele behandelingen krijgen (1/week) voor spieropbouw en hun normale trainingsschema aanhouden.


VAHL Award voor veelbelovend research

De VAHL, Veterinary Academy of Higher Learning is een wereldwijd opleidingsinstituut dat zich inzet voor het voortgezet hoger onderwijs van dierenartsen. Eind augustus reikten ze in Cambridge de allereerste VAHL Awards uit voor veelbelovend toekomstig research ingediend aan de European College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation (ECVSMR). De VAHL Award ging naar het aankomend EMS-onderzoek van Anna Mokry.


Equery: spieropbouw, training & revalidatie

Equery werd ontworpen om de natuurlijke spiermassa van paarden te verhogen maar ook om die te behouden tijdens de revalidatie. Het Equery-toestel kan gebruikt worden als warm-up of cooling-down, ter vervanging van je (belastende) training maar ook om rugproblematiek zoals Kissing Spine te verbeteren en verhelpen.Het Equery R6 toestel maakt gebruik van EMS, elektrische musculaire stimulatie en infraroodtechnologie. De technologie levert elektrische stimulatie rechtstreeks aan de spieren waardoor ze samentrekken en ontspannen, net zoals tijdens fysieke activiteiten of trainingen maar dan veel dieper, gecontroleerd en op het juiste type spiervezels (www.equery.be).


Paarden gezocht

Voor het onderzoek zijn ze op zoek naar 50 warmbloedige springpaarden. Dit mogen jonge paarden zijn die nog weinig bespierd zijn of paarden die een zwakke bespiering hebben. De voorkeur gaat uit naar springpaarden omdat de kennis & expertise hierover groter is. Dressuurpaarden en paarden met rugproblematiek (bv. kreupelheid) zijn ook welkom op voorwaarde dat er twee gelijkaardige paarden gevonden kunnen worden voor beide testpoules.


Interesse om deel te nemen aan dit onderzoek met uw paard? Dan kan u contact opnemen met:

• Paul Hanssens: paul@hooghemelrijk.be / +32 497 70 43 89

• Andy Compernolle: andy@equerytech.com / +32(0)476/83.77.11


Bron: Persbericht