Nederlands team voorlopig aan de leiding in WK enkelspannen

Nederlands team voorlopig aan de leiding in WK enkelspannen

Het Nederlands team staat na de eerste dag aan de leiding van het WK enkelspannen. Rudolf Pestman staat als beste Nederlander op de tweede plaats. De Canadese Kelly Houtappels staat voorlopig aan de leiding met een score onder de vijftig punten. 

Houtappels reed naar een totaalscore van 45,89 seconden. Rudolf Pestman reed naar een totaal van 51,26 strafpunten.



Streng gejureerd

Ook Frank van der Doelen startte vanochtend al in het eerste blok. Hij reed met de ervaren Sterre een keurige proef en staat nu 14e met 64,66. “Ik hoopte op betere punten dan het vorige WK, maar hier moet ik het mee doen,” reageert hij. “Het liep best lekker, maar Sterre was wat gespannen, zeker in het halthouden en dat is ze anders nooit. Ik heb gedaan wat ik kon en het maximale eruit gehaald.”“Zijn beste onderdeel, de marathon, moet nog komen. Frank had een paar kleine hakkeltjes,” is de analyse van bondscoach Ad Aarts. “Er wordt best streng gejureerd, dus dat is jammer. Maar Frank is mee voor de marathon en de vaardigheid.” Net als de andere deelnemers is Frank enthousiast over de entourage: “Ik ben blij dat ik ben afgereisd,” vult hij aan. “Het is hier geweldig!”

Tevreden

Ook de punten van teamlid Rudolf Pestman vielen de bondscoach wat tegen. “Rudolf reed een mooie aansprekende proef. Zijn punten vielen mij een tikkeltje tegen, maar hij staat tweede.” Rudolf scoorde met Diesel 51,26 strafpunten. De enige opvallende fout was het iets te vroeg uit galop vallen aan het einde van de diagonaal, maar overall was het een fraai optreden. Zelf is hij blij met zijn optreden: “Ik ben super tevreden over mijn proef. Ik heb kunnen rijden zoals ik wilde rijden. Er zijn natuurlijk altijd dingetjes waarvan je als sportman denkt ‘dat kan toch net even wat beter’. Van de week in de training had ik net even wat meer drive naar voren en dat was nu ietsje minder. Maar we hebben een hele constante proef kunnen rijden en daar ben ik echt heel tevreden over.”


Bron: KNHS