Moet ik het aangeven als mijn paard van stal verhuist?

Moet ik het aangeven als mijn paard van stal verhuist?

Vanaf 21 april treedt er een nieuwe wet in werking over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft uiteraard een invloed op paardeneigenaren. Maar wat houdt die nieuwe wet precies in? Een overzicht! 

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd met een UBN-nummer. Een hobbyhouder moet dit UBN-nummer ook aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet er ook voor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder moet op zijn beurt de locatie registreren. Het registratiesysteem is vanaf morgen beschikbaar om de locaties aan te melden. De houders van paarden konden al eerder aan de slag. 

Verhuizen? 

Als de eigenaar van een paard niet de eigenaar van de locatie is, moet de houder van de locatie het paard uitschrijven van de locatie waar het paard zich eerder bevond, het paard uitschrijven. De houder van de locatie moet ook de locatie aangeven waar het paard naar vertrekt. De houder van de nieuwe locatie, moet dan weer het paard op de nieuwe locatie registreren. Als je als locatiehouder niet weet waar het paard naartoe vertrekt, kan je dat aangeven als 'onbekend'.


Bron: Bitmagazine