Mathias Alexander Rath: "Het kan niet groots genoeg zijn voor Totilas"
Matthias Alexander Rath kijkt met vertrouwen uit naar het Europees Kampioenschap volgende maand in Aken. Van een imponerende omgeving wordt Totilas alleen maar beter en de voortekenen zijn ook gunstig volgens de 30-jarige ruiter.

In een interview geeft Rath aan dat de verwachtingen een maand voor het EK onbeschrijfelijk hoog zijn: “Het is prachtig dat Totilas en ik kunnen deelnemen aan het EK, omdat we al jaren geen kampioenschappen hebben kunnen rijden. Een EK in eigen land is altijd speciaal, maar het feit dat het in Aken is maakt het bijzonder. Vooral omdat Totilas tot op heden iedere Grand Prix waar hij in Aken aan deelnam, heeft gewonnen. Een mooier voorteken bestaat er niet voor augustus.”

Rath is niet bang dat juist de imponerende omgeving van Aken teveel druk op de ruiters en paarden legt. “Voor Totilas kan een omgeving niet groots genoeg zijn. Hoe imponerender de omgeving, des te grootser en alerter wordt Totilas.”

Ook geeft de Duitser aan niet bang te zijn voor het duel tussen de twee dressuurgiganten Valegro en Totilas. “Ook hier zijn de voortekenen niet slecht. In hun enige onderlinge treffen tot op heden was Totilas ook het beste in Aken. Maar uiteraard wordt het heel moeilijk. Valegro en Charlotte Dujardin hebben alles gewonnen wat er te winnen valt, en hebben ook nog met succes nog enkele titels verdedigd. Ze zijn de crème de la crème. Maar Aken bewees een jaar geleden dat alles mogelijk is.”