Mag ik tijdens het paardrijden nog appen?

Mag ik tijdens het paardrijden nog appen?

Per vandaag 1 juli is de nieuwe regel voor appen in het verkeer ingegaan. Dat houdt in dat je vanaf nu ook niet meer vanaf de fiets een appje mag sturen of mag navigeren met de telefoon in je hand. Maar hoe zit dat met appen vanaf de paardenrug?


Per vandaag zijn de regels voor appen en het vasthouden van je telefoon in het verkeer veranderd. Je mag dan op de fiets geen telefoon meer vasthouden. Dat moet de verkeersveiligheid vergroten. Voor fietsers is het een ingrijpende verandering - hier lees je wat er straks wel en niet kan.

Geldt het alleen voor fietsers, of mag ik ook bij het paardrijden of op een skateboard niet meer appen?

Appen mag wel op een paard, mits het niet gevaarlijk is, zegt het ministerie. "Een ruiter is wel een bestuurder, maar niet van een voertuig en valt daarom buiten het verbod." Het verbod gaat gelden voor bestuurders van fietsen, snorfietsen, bromfietsen, gehandicaptenvoertuigen, motorvoertuigen en trams.

Skateboards, skelters, stepjes en skeelers vallen niet onder het verbod. Maar de vraag is natuurlijk wel hoe slim het is om op je mobiel te kijken tijdens het skateboarden.


Bron: NOS