KNHS wil maatschappij en paardensport verenigen: "Samen laten we aan Nederland zien wat we met paarden doen!"

KNHS wil maatschappij en paardensport verenigen: "Samen laten we aan Nederland zien wat we met paarden doen!"

Sectoren waarin dieren centraal staan zijn steeds vaker (ongewild) onderwerp van een maatschappelijke discussie. Ook de paardenwereld ontkomt hier niet aan. De druk op de hippische sector door actiegroeperingen lijkt niet eerder zo hoog geweest.

Activisten weten met acties de nationale media te halen en gebruiken deze aandacht om de bevolking van hun standpunten te overtuigen. Hierdoor lijken paardensporters en –liefhebbers soms lijnrecht tegenover de samenleving te staan.

Maar hoe zit het nu echt? Wat vindt de bevolking zelf? Wat zijn de werkelijke opinies en percepties van de mensen over het houden van paarden, paardrijden en paardensport? Hoe groot is het draagvlak voor de paardenwereld onder de Nederlandse bevolking?

Inzicht in hoe de maatschappij aankijkt tegen het houden van paarden en paardensport plaatst het sentiment in perspectief en stelt de dialoog centraal. Daarom heeft de paardenwereld zich verenigd en eerder in 2019 gezamenlijk onderzoek gedaan naar de publieke opinie. Twee van de belangrijkste conclusies:

1) er is een zeer groot draagvlak voor het houden van paarden, paardrijden en paardensport mits het welzijn geborgd is. En 
2) een groot deel van de  bevolking is onbekend met de paardenwereld.

Onbekend maakt onbemind, laten we dat omdraaien: bekend maakt bemind. En daarom werken diverse partijen uit de Paardenwereld samen om de bevolking meer inzicht te geven in de wereld rondom het paard zodat mensen zelf kunnen bepalen hoe zij tegenover de inzet van paarden voor sport, recreatie en entertainment staan.

....


bron: KNHS