Equplus Dit artikel is exclusief voor onze leden

Klaar om paarden te kopen en verkopen? Wees op je hoede! Waarom een verkoopcontract best nuttig is en hoe je het opstelt!

Klaar om paarden te kopen en verkopen? Wees op je hoede! Waarom een verkoopcontract best nuttig is en hoe je het opstelt!

Je staat op het punt een paard te kopen of te verkopen. Je huurt een stal op een pensionmanege? Of in extremis, je huurt een piste? Maar al te vaak gebeurd deze handel nog 'tussen pot en pint', een schril contrast met de hoe het hoort. De paardensport is overgoten met zakelijk geïnspireerde mensen, toch wordt het verkoop contract vaak achterwege gelaten. We onderzochten de gevaren, de voordelen en geven alvast ook enkele tips wat er zeker moet staan in dat contract of de geschreven overeenkomst ...

Het is algemeen geweten, een woord tegen woord is vaak moeilijk te staven. Het nut van een verkoopscontract is al meermaals gebleken bij verschillende aankopen of verkopen van paarden. Vaak worden er mondelinge afspraken getroffen zoals: "Uiteraard krijgt u voor dat bedrag het zadel erbij," of "we zullen inclusief in de prijs een jaar lang les geven..." Maar ook de verkoper kan slecht varen. Er kan bijvoorbeeld een afspraak gemaakt zijn, maar de koper kan de betaling niet uitvoeren ... allemaal cases die bekend klinken.

Dit artikel is exclusief voor onze leden

Word lid en krijg ongelimiteerde toegang tot al onze artikels.

  • Eerste 4 weken gratis.
  • Stop wanneer je wilt
  • Slechts €5,- per maand
  • Of €50,- per jaar!
Registreer nu!

Reeds lid? Login here