Jeannette Wolfs jurylid bij Paralympische spelen in Tokio

Jeannette Wolfs jurylid bij Paralympische spelen in Tokio

Jeannette Wolfs-Dielissen is door de FEI benoemd als jurylid tijdens de Paralympische Spelen volgend jaar in Tokio. Wolfs, die internationaal vijfsterren jurylid para-dressuur is, is bij de komende Europese Kampioenschappen in Rotterdam juryvoorzitter. Hanneke Gerritsen is aangesteld als Technical Delegate in Tokio. Bij de laatstgehouden Paralympics in Rio de Janeiro was Gerritsen voorzitter van de internationale jury.

De wereldpaardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat Jeannette Wolfs-Dielissen is benoemd als jurylid para-dressuur bij de Olympische Spelen in Tokio 2020. In 2017 promoveerde Wolfs naar 5* jurylid voor de aangepaste discipline binnen de paardensport. 


Wolfs is ingenomen met het bericht dat ze deze week van de FEI ontving: “Dit is een hele eer. Net als voor de ruiters zijn de Spelen voor een jurylid ook het hoogst haalbare. Het is heel mooi dat ik deel mag uitmaken van de jury. Ik heb er veel zin in. In augustus ben ik voorzitter van de jury tijdens de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Dat is natuurlijk ook al mooi. Het wordt een druk jaar 2020. Vaak word je ook uitgenodigd bij meer internationale wedstrijden dan normaal en ik jureer ook de reguliere dressuur nog.”

Het worden voor Jeannette Wolfs niet de eerste Paralympische Spelen die ze meemaakt. In 2012 was ze in London chef d’equipe voor Nederland.

bron: KNHS