Ingmar de Vos: "We moeten flexibel en veerkrachtig zijn."

Ingmar de Vos: "We moeten flexibel en veerkrachtig zijn."

Ook de FEI-voorzitter, Ingmar de Vos heeft van zich laten horen in het kader van de Corona-crisis. Hierin spreekt De Vos onder andere over de effecten die Covid-19 op de hippische wereld heeft, de voorbereiding op de Olympische- en Paralympische Spelen en de invloed die het heeft op de FEI Wereldranglijst. Hij gaat van wal met de beste gezondheidswensen voor iedereen.

"We worden door het coronavirus geconfronteerd met een buitengewone situatie en hebben ons allemaal, zowel persoonlijk als in het beroepsleven, moeten aanpassen om onze rol in het beschermen van onze gezondheid en welzijn te spelen. Dat is onze verantwoordelijkheid en het moet onze prioriteit zijn, ook al brengt dat kosten met zich mee." schrijft de Vos.

"Ook de paardensportwereld is effectief gesloten en veel van onze leden voelen de impact en de daarmee samenhangende financiële druk als gevolg van de beperkingen die op nationaal niveau worden opgelegd in door het virus getroffen landen."

Verder haalt de Vos aan dat de crisis zeker zijn invloed zal hebben op de Wereldranglijsten. Het feit dat er geen wedstrijden zijn heeft verder ook een impact op de ruiters die hun MER's (Minimum Eligibility Requirements) willen bereiken. "We hebben gelukkig de kwalificaties voor de Olympische- en Paralympische Spelen achter de rug, wat helaas niet het geval is voor vele andere sporten. Toch moeten we onze voorbereidingen voortzetten en flexibel zijn waar nodig."

"Veerkracht, vastberadenheid en toewijding zijn synoniem met de hippische gemeenschap en zijn de waarden die me nu meer dan ooit moeten omarmen om de wijdverbreide gevolgen van deze wereldwijde pandemie te overwinnen. Het FEI-hoofdkantoor blijft volledig operationeel en hoewel we vanuit huis werken, zullen we al onze belanghebbenden een professionele en proactieve service blijven bieden, inclusief regelmatige updates en uitgebreide informatie over Covid-19 en onze sport, zoals de onlangs gepubliceerde FAQ."

bron: FEI