Hillegersberg Kids en Amsterdamse Manege winnen NK carrouselrijden

Hillegersberg Kids en Amsterdamse Manege winnen NK carrouselrijden
Op zondag 30 juni vond het Nederlands Kampioenschap Carrousel 2019 plaats bij Manege Schoteroog in Haarlem. Bij de pony's werd in de ochtend na een zinderende finale Hillegersberg Kids (Bergschenhoek) kampioen. In de middag werd het spannend bij de kampioensstrijd voor de paarden. Menig deelnemend equipe kreeg van het publiek een staande ovatie na hun proef, maar het was uiteindelijk the team van de Amsterdamse Manege waarvoor het Wilhelmus klonk.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd de hoofdsponsor Harry's Horse op ontroerende wijze in het zonnetje gezet voor 25 jaar trouwe steun van de VCN kampioenschappen.

In de ochtend streden de tien beste pony-groepen tegen elkaar. Het was zeer spannend. Hillegersberg Kids onder leiding van Antoinette Diks van Manege Hillegersberg greep uiteindelijk de kampioenstitel bij de pony’s. Het enthousiasme van de ruiters en de perfectie die het team tijdens de manoeuvre liet zien was doorslaggevend voor de uitslag. Nummer twee werd Zilfia’s Hoeve Pony’s o.l.v. van Manon Hage van Manege Zilfia’s Hoeve (Houten). De derde plaats werd veroverd door Hillegersberg Kids Junior o.l.v. Franny Nowee van Manege Hillegersberg. De prijs voor het schoonste geheel, de Prix d’Elegance is gewonnen door Satana’s Mini (P)ride 2 o.l.v. Natasja van der Velden van Manege Satana (Erichem).

De jury: “Mooie pony’s, prachtige sport en teamspirit waarbij duidelijk het plezier voorop staat. Carrouselrijden is een geweldige manege teamsport. En het is indrukwekkend wat er wordt gepresteerd: de vrije kür, muziekkeuze, de presentatie.... Onze sport is enorm gegroeid in kwaliteit en kwantiteit en nog steeds groeiende!”

In de middag ging de strijd voort bij de paarden. De fraaie manoeuvres van de tien deelnemende groepen lieten het publiek genieten van carrouselrijden op het allerhoogste niveau! Na elke manoeuvre reageerde het publiek uitzinnig. De prijsuitreiking was dan ook een complete ontlading waarbij de Amsterdamse Manege o.l.v. Eva Sonnen kampioen werd! De tweede plaats was voor Hillegersberg A-Team o.l.v. Antoinette Diks. De derde plaats is voor Zilfia’s Hoeve Paarden o.l.v. Manon Hage. De Prix d’Elegance ging ook naar het team van de Amsterdamse Manege.

Het juryteam van de middag: “De moeilijkheidsgraad en de correctheid van de manoeuvre van de Amsterdamse Manege gaf de doorslag, het uitrijden van de figuren en de correcte wendingen maakten het verschil. Carrouselrijden is de ultieme teamsport waarbij ruiter en paard samenkomen, combinaties vormen en paardenwelzijn voorop staan. Dit liet de Amsterdamse Manege op zeer duidelijk zien."

bron: KNHS / F.: Manege Hillegersberg