Ger Visser nog drie jaar de cel in voor fraude bij faillissement Eurocommerce

Ger Visser nog drie jaar de cel in voor fraude bij faillissement Eurocommerce

Voormalig vastgoedkoning Ger Visser (67) uit Gorssel moet drie jaar de cel in voor het vervalsen van documenten rond het faillissement van zijn bedrijf Eurocommerce. Zijn vrouw en twee kinderen kregen vandaag bij de rechtbank in Den Bosch taakstraffen opgelegd.

Voor het hoger beroep in die zaak heeft de familie Visser opnieuw op grote schaal documenten vervalst, is nu ook het oordeel van de rechtbank. Het gaat om vervalste (huur)overeenkomsten, post-its en gespreksverslagen. Met de documenten wilden de Vissers bij het hoger beroep een megacomplot aantonen door de inmiddels overleden vastgoedmagnaat Dik Wessels uit Rijsen, de Rabobank, de FGH-bank en het OM om de Eurocommerce-vennootschappen in een faillissement te duwen.

Tegen Ger Visser was vier jaar cel geëist. Visser wordt gezien als de kwade genius en leider van de familie. “Hij is hard van zijn voetstuk gevallen in een beerput van list en bedrog”, aldus de officier van justitie. Tegen zijn zoon Ger werd twee jaar cel geëist, tegen vrouw Patricia één jaar en tegen dochter Kristel zes maanden. De rechtbank legde het drietal echter ieder een werkstraf van 100 uur op. De rechtbank koos voor lagere straffen omdat niet alle feiten die het OM had opgevoed, bewezen konden worden.

bron: de Stentor