FN onderzoekt of toucheren nog mag als trainingsmethode

FN onderzoekt of toucheren nog mag als trainingsmethode

Barreren werd al eerder als verboden trainingsmethode gezien door de Duitse paardensportkoepel FN. Barreren is een methode waarbij er met hard materiaal tegen de benen van het paard wordt getikt om het paard hoger te laten springen. 

Toucheren is dezelfde methode, maar dan met licht materiaal. Barreren werd na een schandaal in 1990 met Paul Schockemöhle verboden. Het FN is nu ook gaan onderzoeken of toucheren nog een trainingsmethode is die nog toegelaten mag worden. RTL Duitsland is naar de FN gestapt omdat ze beelden zouden hebben waarin te zien is dat een bekende ruiter barreren als trainingsmethode toepast, maar het blijkt niet duidelijk af te lijden van de beelden. RTL Duitsland zal de beelden dus ook niet uitzenden. 

De FN heeft echter wel besloten om de trainingsmethodes te herzien naar aanleiding van het voorval. Nu is toucheren wel nog toegestaan, maar de kans is groot dat dit nu ook verboden wordt. Volgens generaal-secretaris van de FN Sönke Lauterbach is het tijd om ook toucheren in vraag te stellen en we rekening moeten houden met de rol van dierenwelzijn in onze maatschappij.