FEI Tribunaal verwerpt beroep van Billy Twomey

FEI Tribunaal verwerpt beroep van Billy Twomey

Het FEI Tribunaal heeft het beroep van Billy Twomey verworpen. Twomey werd gediskwalificeerd tijdens de CSI5* Grote Prijs van het Palm Beach  Masters in Deeridge Farm, eerder dit jaar. De Ier schreef er de 99.000 USD winst op naam met zijn merrie Lady Lou.

Het paar werd echter geëlimineerd nadat er bloed gevonden werd op de flank van Twomey's paard, Lady Lou. Dit bracht Twomey uiteindelijk op de zesde plaats. De ruiter diende een beroep in tegen deze eliminatie.

De ruiter leverde een zoom in van een video van zijn ronde, daarin was geen bloed zichtbaar op de flank. De ruiter argumenteert dat de wonde dus ontstaan is tijdens het verlaten van de piste, mede door de omstaanders. "Er waren veel mensen aanwezig aan de uitgang van de piste. Ik voelde dat mijn paard zich niet op haar gemak voelde."

Twomey beroept zich op het feit dat het bloed dus buiten de wedstrijd om is veroorzaakt.

Het FEI argumenteert in deze zaak dat het FEI Tribunaal geen bevoegdheid heeft om uitspraak te maken over dit voorval. In zijn beslissing liet het Tribunaal weten dat de gettencontrole voor/na de wedstrijd onderdeel is van de wedstrijd."