FEI onderzoekt optreden Andy Kocher met Carollo in Derby Calgary

FEI onderzoekt optreden Andy Kocher met Carollo in Derby Calgary

Andy Kocher kwam afgelopen weekend in opspraak. De springruiter  besliste deel te nemen met Carollo (Chacco-Blue) in de loodzware derby van Spruce Meadows, Calgary. Dit nadat de Chacco-Blue zoon reeds de dag ervoor de loodzware Queen Elizabeth II Cup had gewonnen. Hoewel de 10-jarige ruin zichtbaar vermoeid was, besliste Kocher de viervoeter alsnog te starten.

De FEI heeft de zaak nu in onderzoek genomen, nadat Carollo's mede-eigenaar, Roy Wilten zijn beklag deed op Sociale Media en de post viraal ging. Wilten beklaagt de manier waarop Kocher omgaat met het welzijn van 'zijn' paard. 

De FEI heeft de zaak in onderzoek genomen. “We onderzoeken de zaak en, terwijl we wachten op de officiële rapporten van de buitenlandse jury en de buitenlandse veterinaire afgevaardigde, hebben we proactief contact opgenomen met de functionarissen van het evenement.

Ondertussen heeft Kocher zijn excuses aangeboden aan de eigenaren en vorige eigenaren van het paard. Kocher erkent dat Carollo starten in de Derby een foute beslissing was.

bron: Horse-Canada