De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders

De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders

Tijdens het CHIO in Rotterdam zijn de certificaten uitgereikt aan de eerste groep deelnemers van het Young Leaders ‘Geef de jeugd een stem’ masterclass traject. Deze groep enthousiaste paardensporters tussen de 16 en 26 jaar heeft een tweejarig traject doorlopen waarin zij zichzelf ontwikkeld hebben tot bestuurders voor de toekomst.

De deelnemer aan de masterclass Tijdens het CHIO werd er teruggeblikt op de gevolgde masterclasses. Foto’s met grote afstand en mondkapjes en weer in de groep naast Jan Peter Balkenende (masterclass besturen), Gijs Bartels (masterclass organiseren) en prinses Margarita de Bourbon de Parme (beschermvrouwe KNHS Young Leaders Program). Het was een bijzondere tijd samen en veel deelnemers zijn nu aan de slag in een regiobestuur, verenigingsbestuur of in het Platform Young Leaders.

Binnen diverse sportbonden zijn bestuurders vaak doorgewinterde mensen van boven de 50 jaar. En dat terwijl veel leden juist onder die leeftijd zijn. Dat was de reden voor KNHS om in 2019 te starten met ‘Geef de jeugd een stem’. De naam zegt het al. Een tweejarig traject, waarin jeugd een kans te geven zichzelf te ontwikkelen en een stem te krijgen. Het traject duurt twee jaar en daarin zijn er vier masterclasses over onderwerpen, zoals besturen, presenteren, organiseren en publieke opinie. ‘Geef de jeugd een stem’ is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar, die al actief zijn binnen een bestuur of in de toekomst willen gaan besturen in hun regio- of verenigingsbestuur.  Daarnaast kunnen deelnemers ook hun stem laten horen via het Platform Young Leaders van de KNHS (meer informatie via YLP: Geef de jeugd een stem - KNHS)

Start nieuwe groep ‘Geef de jeugd een stem’
Tijdens het CHIO is ook een nieuwe groep enthousiaste jongeren begonnen aan hun ‘Geef de jeugd een stem’ traject. Zij volgden de eerste Masterclass ‘Persoonlijke Presentatie’, waarin ze de skills leren rondom script schrijven, filmen en editen. Jan Peter Balkenende ging met de jongeren in gesprek over ‘de kracht van woorden’. Social Media Expert Anita Lussenburg (Press Officer CHIO) en experts van filmproductie bedrijf TVWorkshop deelden hun kennis, waarna de deelnemers aan de slag gingen met de interviews en het maken van hun vlog. De deelnemers waren enthousiaste over de kennis die gedeeld werd en de kans die zij kregen om het CHIO van een andere kant te zien.