De BTW margeregeling voor veulens ... uitgelegd door Felix.nl

De BTW margeregeling voor veulens ... uitgelegd door Felix.nl

De btw-wetgeving levert in de hippische sector de nodige hoofdbrekens op. Eén van die vragen betreft de vraag of je op een veulen de btw-margeregeling mag toepassen. Dankzij de inspanningen van Felix Hippisch mag dat nu, dat schrijft het kantoor op zijn blog.

De wet klinkt als volgt: Zelf vervaardigd, gekweekt of gefokt goed is ‘gebruikt goed’ voor toepassing van de margeregeling

Het probleem zonder deze aanpassing was een volledige btw-heffing. Dit is nadelig als de koper geen btw kan aftrekken. Bedrijfsadviseur Jos Felix RA: “De belastingdienst was van mening dat de margeregeling in zo’n situatie niet toegepast mocht worden omdat er geen sprake is van een ‘gebruikt goed’ in de zin van de margeregeling.”

Daar is nu verandering in gekomen dankzij de inspanningen van Felix Hippisch. De fiscale expertise, juist op hippisch vlak, gaf de doorslag: “Een zelf gefokt veulen kan nu ook onder de margeregeling vallen. Dat is niet alleen goed nieuws omdat het duidelijkheid brengt voor toekomstige veilingen, maar ook omdat hiermee alle eventueel nog lopende bezwaarprocedures tegen naheffingsaanslagen op dit punt opgelost kunnen worden.”

bron: Felix.nl