Commotie rond gestolen konikveulen: Koper wil aangifte doen van smaad en laster

Commotie rond gestolen konikveulen: Koper wil aangifte doen van smaad en laster

Een konikveulen genaamd April heeft voor aardig wat commotie gezorgd op social media en daarbuiten. Volgens manege SophieBella in Biddinghuizen is het veulen gestolen. Daar waar de kopers zeggen dat ze te goeder trouw te hebben gehandeld en het juist de manege is die smaad en laster verspreidt.

Volgens eigenaresse Sophie van Dijk komt het veulen met de naam April uit een Belgisch natuurgebied. Omdat daar sprake was van overpopulatie werd het dier dit jaar samen met enkele soortgenoten naar Biddinghuizen gehaald. Het veulen was eerst vrij schuw en het zwakste van het stel. De afgelopen maanden knapte het bij manege SophieBella op en gingen de eigenaren op zoek naar een geschikt nieuw baasje.



Een opsporingsbericht van de manege werd dinsdag honderden keren gedeeld. De angst bestond dat het ‘gestolen konikveulen’ naar het buitenland zou worden gebracht.


Volgens de koper vraagt de manege voor veulens normaal gesproken 250 euro en is dat bedrag nu ook betaald. Daardoor zegt de koper nu de rechtmatige eigenaar te zijn van het veulen. Ook zij heeft contact gezocht met de politie. Dit om mogelijk aangifte te doen van smaad en laster.


bron: Omroep Flevoland / F. Printscreen