Cees Roozemond herverkozen als voorzitter van de ledenraad

Cees Roozemond herverkozen als voorzitter van de ledenraad


Donderdag 10 juni was het weer tijd voor een bijeenkomst van de KNHS Ledenraad. Voor het eerst sinds de coronacrisis kwam de Ledenraad fysiek bijeen en wel in een bijzondere setting in de Amaliahal op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De bijeenkomst van de Ledenraad was daarnaast ook voor iedereen online via een livestream te volgen.


Zoals gebruikelijk was het de voorzitter, de heer Cees Roozemond, die de vergadering opende. Na de formele mededelingen rondom de samenstelling van de Ledenraad en de inventarisatie van de rondvraag werden de concept notulen van de afgelopen Ledenraad van 28 januari vlot goedgekeurd. Ook het Jaarverslag 2020 kon later in de vergadering op unanieme goedkeuring van de vergadering rekenen.

Voortgangsrapportages

Directeur Theo Fledderus was in zijn voortgangsrapportage positief gestemd over de mogelijkheden die er weer zijn voor de sport met onder meer de meetmomenten. Hij sprak ook de hoop en verwachting uit dat vanaf 30 juni de wedstrijdsport weer opgestart kan worden.Manager wedstrijdsport Gerard Arkema signaleerde in zijn voortgangsrapportage de praktische problemen die worden ondervonden bij de invoering van de toezichthouders voorterrein bij dressuurwedstrijden. Dit onderwerp is ook opnieuw besproken in het dressuurforum en pasklare oplossingen zijn er nog niet, maar het zal absoluut de aandacht krijgen in de evaluatie aan het einde van het jaar. De functie van toezichthouder is in het leven geroepen om dierenwelzijn en eerlijke sport nog beter te bewaken.

Arkema gaf ook een korte toelichting op de pilot van de flex-wedstrijden bij het springen. Kern van de Flexwedstrijden is dat een ruiter zelf bepaalt in welke klasse wordt gestart en dat er wel een klassement wordt opgemaakt maar dat de wedstrijden niet voor winstpunten tellen.

Bron: KNHS