Braziliaanse Olympische ruiter onder de loep wegens dierenmishandeling

Braziliaanse Olympische ruiter onder de loep wegens dierenmishandeling

De Braziliaanse Olympische ruiter Leandro Aperecido da Silva wordt door de Braziliaanse Hippische Federatie onder de loep genomen voor dierenmishandeling. Op social media circuleert een video waarin de Braziliaan een kleine pony hardhandig aanpakt. 

De video kwam op 12 juli online. Hij rukt het dier hard in zijn mond waarop er op de achtergrond gelach weerklinkt. In een andere video springt de zoon van de Braziliaan enkele hindernissen met een pony waarop die crasht omdat hij het gewicht van de ruiter duidelijk niet kan dragen.

Da Silva liet zelf op zijn social media weten dat hij de pony 'corrigeerde' om die zijn dochter van 2 jaar gebeten had. "We zorgen erg goed voor deze pony maar hij viel mijn dochtertje aan en beet haar in haar rug. Ik was boos omdat hij echt gemeen was. Ik wilde hem dus even laten zien dat dit niet meer mocht gebeuren. Ik had geen zweep, laarzen of sporen, enkel een hoofdstel". 

De video's veroorzaakten echter een vloedgolf van reacties en er werd klacht ingediend bij de Braziliaanse Hippische Federatie. Die heeft verklaard een onderzoek uit te voeren naar het voorval.

Bron: Horses.nl