Brandweer roept hulp Horse Rescue Team in voor reddingsactie

Brandweer roept hulp Horse Rescue Team in voor reddingsactie

Aan de Oude Diedenweg verkeerde zondagochtend een paard in nood. Het dier lag op de weide, en kon niet meer overeind komen. Verschillende organisaties zetten alle zeilen bij om het paard te redden.

Om het dier weer met alle vier de benen op de grond te krijgen zijn verschillende hulpdiensten ter plaatse gekomen. De brandweer kon niet goed bij het dier komen; daarvoor was de grond te drassig, en lag er teveel sneeuw.


Vervolgens heeft de brandweer contact gelegd met het Horse Rescue Team Nederland, dat gespecialiseerd is in het redden van paarden in nood. ,,Zij gaven ons vanaf de zijlijn tips om het dier weer overeind te krijgen’’, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Dat was geen gemakkelijke opgave, omdat het dier niet alleen groot, maar ook al wat meer op leeftijd is.


Hulp van een sjofel


Daarom was hulp nodig van een sjofel, die toevallig aanwezig was bij een manege in de buurt. ,,Die hadden ook een speciale ‘hijsbroek’ voor het paard, waarmee we het heel voorzichtig overeind konden helpen. Toen hij eenmaal overeind was gekomen, is hij ingepakt met een hele hoop dekens, zodat hij weer warm kon worden.’’


Na het hele avontuur volgde nog een extra check door de dierenarts. Nu loopt het paard weer in de weide, tot grote opluchting van de eigenaresse.


bron: Gelderlander.nl