Absolute Girlpower tijdens FEI awards

Absolute Girlpower tijdens FEI awards

In Kaapstad werd het afgelopen weekend ook de FEI-awards uitgereikt. Opvallend vielen enkel vrouwen in de prijzen. Alice Casburn (GBR),  Charlotte Fry (GBR),  Kerryn Edmans (NZL) en Muthoni Kimani (KEN) namen de Awards in ontvangst.

De Britse eventing amazone, Alice Casburn werd uitgeroepen tot Longines FEI Rising Star. Deze award wordt uitgedeeld aan sterk presterende atleten tussen 14 en 21 jaar oud. Casburn reed het afgelopen jaar haar eerste 5* eventing, slechts één jaar na haar eerste 4*. Ze won op het Eventing EK ook nog een individueel bronzen medaille en het team goud.

Als beste FEI atlete werd de 26-jarige dressuur amazone, Charlotte Fry uitgeroepen. Fry reed in Herning naar het Team zilver en won er twee gouden individuele medailles.

De Award voor beste groom kwam op naam van Kerryn Edmans. De Nieuw-Zeelandse groomt al heel wat jaren voor Tim en Jonelle Price.

De Keniaanse, Muthoni Kimani werd uitgeroepen als beste Paralympische amazone. Toen ze acht jaar oud was werd de amazone, tijdens het pony-rijden, aangereden door een auto. Ook als 15-jarige was ze betrokken in een verkeersongeval. Toch gaf ze niet op en presteert ze op een CSI2* niveau. "Mijn droom is om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen."