Willam Fox-Pitt heeft er een nieuwe troef bij

Willam Fox-Pitt heeft er een nieuwe troef bij
Britse eventingruiter William Fox-Pitt heeft een nieuw toppaarden aan zijn stallen kunnen toevoegen. Het gaat om viersterrenaard Clifton Signature (v. Esprit) die eerder onder de Nieuw-Zeelander Jock Paget liep.

Paget woonde jarenlang in  Groot-Brittannië waar hij zijn uitvalsbasis had voor alle eventing paarden. Maar nu is het besluit gekomen om terug te gaan naar geboorteland Nieuw-Zeeland.  Omdat alle paarden niet mee kunnen moest er een nieuwe ruiter voor de 12-jarige ruin gevonden worden. Met Fox-Pitt denkt Paget een goede match te hebben gevonden.

Nu Fox-pitt zijn toppaard Chilli Morning met pensioen heeft gedaan kon Clifton Signature niet op een mooier moment komen. De Brit is dan ook enthousiast over zijn nieuwe troef. “Clifton Signature heeft met Jock  op top niveau gepresteerd en goede resultaten neergezet. Met twaalf jaar is hij nog jong en staat aan het begin van zijn carrière"

Eigenaren Frances Stead en Russell Hall hebben hoge verwachtingen van hun paard.En hopen dan ook dat Fox-Pitt deze waar kan maken.

“We kochten hem als vierjarige  met de WEG in 2018 de Olympische  Spelen van 2020 in onze gedachte. Het is jammer dat Jock hem niet meer kan rijden. Gelukkig hebben we in William een fantastische opvolger gevonden. Ze hebben echt een klik!”