Tim Lips ziet Tobruk vertrekken naar Zweden

Tim Lips ziet Tobruk vertrekken naar Zweden
Via zijn Facebook laat Tim Lips zojuist weten dat hij na drie jaar afscheid zal nemen van zijn inmiddels 14 jarige Tobruk. De schimmelruin zal namelijk verhuizen naar Zweden waar hij zijn sportcarrière zal voort zetten bij de junioren.

Zo laat Lips weten dat de Brocco XX nakomeling voortaan door de Zweedse amazone Ines Amoudruz zal worden uitgebracht die de ambitie heeft hem te gaan starten bij de junioren. "Toby (Tobruk) was een heel fijn paard om mee te trainen en fijn in de omgang. We hebben samen mooie resultaten mogen behalen en het is fijn om te weten dat hij op zijn plek is bij zijn nieuwe amazone", vertelt Lips.

Met Toby wist de eventingruiter verschillende mooie resultaten neer te zetten. In 2015 was daar bijvoorbeeld de overwinning in Engeland op de tweesterren CCI, gevolgd door een tweede plaats een paar maanden later tijdens de Renswoude Horse Trials. Vorig jaar in België behaalde het tweetal een derde plaats in Arville. Dit jaar kwam het tweetal enkel uit in de eensterren wedstrijden. Daarbij werd onder andere een derde plaats in Varsseveld behaald en een vijfde in Oud Karspel.