Nieuw talent voor Jitske Prosman

Nieuw talent voor Jitske Prosman
Via haar Facebook liet de talentvolle dressuur amazone Jitske Prosman zojuist weten een nieuwe aanwinst op stal te hebben. Het gaat hier om de 10-jarige bruine merrie Cool Girl-L een nakomeling van Rubiquil x El Corona. De nog vrij groene merrie onderging haar opleiding bij Stal Hexagon onder Leunus van Lieren en Thamar Zweistra.

Jitske vertelt ons in een reactie: "Het was vandaag echt een super spannende dag met de keuring. Het gevoel was goed maar het is toch altijd afwachten of het allemaal veterinair ook goed is dus ik was best zenuwachtig. De eerste keer dat ik Cool Girl-L reed had ik gelijk een onwijze klik met haar. Het is een merrie met karakter maar wel heel lief en ik denk, dat als we eenmaal echt een combinatie zijn, dat dat gevoel nog veel sterker zal worden en ze er echt voor gaat. We gaan nu eerst een combinatie worden, hierin worden we op gang geholpen door Thamar Zweistra. Uiteraard trainen we ook bij mijn eigen trainster, Marlies van Baalen."

Ondanks dat de merrie nog weinig wedstrijdervaring heeft, heeft de amazone veel vertrouwen in de toekomst met haar nieuwe merrie. "Ik hoop in de toekomst met Cool Girl-L bij de junioren te kunnen gaan starten. Mijn andere paard, Dim (Delatio x Ferro) ben ik nu aan het trainen voor het Z2 en ook met hem hoop ik dit jaar in die klasse te kunnen gaan starten. Ik ben ontzettend blij met deze kansen en met de hulp van iedereen om mij heen!", aldus Jitske.