Leontien Raijmakers verkoopt GP paard Winnetou naar Japan

Leontien Raijmakers verkoopt GP paard Winnetou naar Japan
Via Facebook maakt Stal Raijmakers bekend dat het Grand Prix paard van Leontien Raijmakers-Dings is verkocht naar Japan. De 14 jarige ruin, die onlangs nog in de ring verscheen op Outdoor Gelderland met Piet Raijmakers in het zadel, werd door de ouders van Leontien aangekocht toen hij pas vier dagen oud was.

Winnetou, die ook wel liefkozend Obie werd genoemd, zal verhuizen naar de stallen van Yoshitaka Serimachi die de ruin verder zal uitbrengen in de sport. "We vinden het prachtig dat Obie een nieuwe ruiter nog veel plezier zal brengen, maar ook erg jammer dat hij weg is. Ik heb met dit paard alle niveaus doorlopen en samen met mijn trainer Bert Rutten er het maximaal haalbare uit gehaald. Ik ben hem en mijn ouders heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad. Nu is het voor mij tijd om me te concentreren op de jongere talenten die we op stal hebben staan", aldus Leontien Raijmakers. 

Deze Yoshitaka kreeg eerder ook al het GP paard White Foot onder het zadel, die voorheen werd gereden door Michael Klimke op Grand Prix niveau.